Skip to:

Yoghurtijs bars van bosvruchtenijs met blauw fruit
Deze lekkere yoghurtijs bars maak je helemaal zelf met dit yoghurtijs recept waarin Hertog yoghurt-bosvruchtenijs een hoofdrol speelt. Met een krokante notenbodem van studentenhaver en een topping van blauw fruit maak je helemaal zelf een van de lekkerste tussendoortjes zonder keukenstress. Maar ook als makkelijk toetje voor feesten en partijen is dit een fijn recept!
-
Aantal personen
12 personen
-
Bereidingstijd
10 min
-
Kooktijd
0 min
Ingrediënten
- 1 bak Hertog IJssalon Yoghurt Bosvruchten
- 250 g studentenhaver
- 150 g bramen
- 150 g blauwe bessen
- Extra nodig: rechthoekige bak/schaal 15 x 25 cm, bakpapier
Bereidingswijze
-
Neem het ijs uit de vriezer en laat het in 10 min. zacht worden. Maal intussen de studentenhaver ca. 1 min. fijn in een keukenmachine. Bekleed de rechthoekige bak met bakpapier en duw het ‘deeg’ van studentenhaver op de bodem van de bak/schaal.
-
Verdeel het ijs over de studentenhaverbodem. Druk aan tot een gelijkmatige laag en laat het ijs in ± 3 uur, in de vriezer, bevriezen.
-
Neem het ijs met de bodem uit de bak en snijd met een groot mes in 12 rechthoekige repen. Bestrooi de ‘bars’ met de bramen en blauwe bessen.
Op zoek naar een recept?
- slide 1
- slide 2
- slide 3