Yoghurtijs bars van bosvruchtenijs_mobile

Yoghurtijs bars van bosvruchtenijs met blauw fruit

Deze lekkere yoghurtijs bars maak je helemaal zelf met dit yoghurtijs recept waarin Hertog yoghurt-bosvruchtenijs een hoofdrol speelt. Met een krokante notenbodem van studentenhaver en een topping van blauw fruit maak je helemaal zelf een van de lekkerste tussendoortjes zonder keukenstress. Maar ook als makkelijk toetje voor feesten en partijen is dit een fijn recept!

  • Aantal personen

    12 personen

  • Bereidingstijd

    10 min

  • Kooktijd

    0 min

Ingrediënten

  • 1 bak Hertog IJssalon Yoghurt Bosvruchten
  • 250 g studentenhaver
  • 150 g bramen
  • 150 g blauwe bessen
  • Extra nodig: rechthoekige bak/schaal 15 x 25 cm, bakpapier

Bereidingswijze

  1. Neem het ijs uit de vriezer en laat het in 10 min. zacht worden. Maal intussen de studentenhaver ca. 1 min. fijn in een keukenmachine. Bekleed de rechthoekige bak met bakpapier en duw het ‘deeg’ van studentenhaver op de bodem van de bak/schaal.

  2. Verdeel het ijs over de studentenhaverbodem. Druk aan tot een gelijkmatige laag en laat het ijs in ± 3 uur, in de vriezer, bevriezen.

  3. Neem het ijs met de bodem uit de bak en snijd met een groot mes in 12 rechthoekige repen. Bestrooi de ‘bars’ met de bramen en blauwe bessen.

Hertog test

Heerlijke ijsrecepten

Denk je dat onze Hertog ijssmaken onmogelijk nog beter kunnen worden? Dan heb je deze ijs recepten nog niet gezien! Met de smaken uit het Hertog IJs-assortiment tover je de allerlekkerste toetjes op tafel. Ideaal om je vrienden, familie én jezelf heerlijk te verwennen. Laat je hier inspireren!