Skip to:

Pecan Karamel Vanille-ijs in een chocolade ei
-
Aantal personen
4 personen
-
Bereidingstijd
20 min
-
Kooktijd
10 min
Ingrediënten
- 125 g suiker
- 3 el water
- 250 ml slagroom (op kamertemperatuur)
- 60 g boter
- 1 tl grof zeezout
- 1 zakje vanillesuiker
- 60 g poedersuiker
- 175 g roomkaas naturel
- 1 groot chocolade paasei, gehalveerd
- 6 chocolade salted caramel cookies
- 4 el zoute karamel popcorn
- 1 kleine pure chocoladereep à 50 g
- 1 bak Hertog IJssalon Vanille Karamel Pecan
Bereidingswijze
-
Breng voor de karamelsaus de suiker met het water op middelhoog vuur aan de kook, ga af en toe met een nat kwastje langs de rand van de binnenkant van de pan om te voorkomen dat de karamel bitter wordt door te vroeg gekarameliseerde suiker.
-
Wacht tot de suiker koperkleurig is (ongeveer na ± 5 minuten) en roer dan pas met een brandschone garde door de karamel. Voeg de 125 ml slagroom toe (pas op voor spatten want de gesmolten suiker is loeiheet) en laat de karamel al zachtjes kokend in de slagroom oplossen. Roer als laatste de boter erdoor en laat vervolgens afkoelen. Breng de karamelsaus op smaak met zeezout.
-
Klop 125 ml slagroom met de vanillesuiker en poedersuiker tot yoghurtdikte. Roer de roomkaas iets glad en meng de roomkaas met de slagroom. Schep de roomkaasvulling in een spuitzak met een gladde spuit.
-
Spuit een klein toefje vulling op een bord en leg hierin hierop een helft van het paasei zodat deze vast op het bord ligt. Schep 6 bollen Hertog gezouten karamel ijs in het paasei en spuit op de lege plekjes kleine dotjes room- kaasvulling.
-
Breek twee koekjes in drie stukken en steek deze in het ijs, decoreer verder af met de popcorn en karamelsaus. Schaaf als laatste een beetje chocolade over het ijs.
Op zoek naar een recept?
- slide 1
- slide 2
- slide 3